Илон Мъск често влиза в сблъсъци със законовите регулации в САЩ,

...
Илон Мъск често влиза в сблъсъци със законовите регулации в САЩ,
Коментари Харесай

Илон Мъск заяви, че изкуственият интелект го стресира

Илон Мъск често влиза в конфликти със законовите регулации в Съединени американски щати, само че има една област, за която шефът на „ Тесла “ и „ Туитър “ твърди, че държавното управление би трябвало неотложно да контролира: изкуствения разсъдък, съобщи Ройтерс.

„ Изкуственият разсъдък ме стресира “, сподели Мъск в края на над тричасова презентация пред вложителите на „ Тесла “ за проектите на компанията. Амбициозните старания на компанията в региона на изкуствения разсъдък имаха водеща роля в представянето на „ Генерален проект 3 “ на Мъск - третата част от поредност документи за това по какъв начин да се разшири активността на „ Тесла “ и да се трансформира светът в ползвател на чиста сила.

Представен бе видеоклип на хуманоидния робот Оптимус, разработван от „ Тесла “, който манипулира елементи от други роботи Оптимус, като че ли възнамерявайки да сглобява свои копия. Ръководители показаха подробни презентации за това по какъв начин „ Тесла “ употребява изкуствен интелект, с цел да образова колите да се ръководят сами - област, която се следи прецизно от страна на федералните и щатските управляващи.

Но когато анализатор попита дали изкуственият разсъдък може да помогне на „ Тесла “ да конструира коли, Мъск не беше толкоз оптимистично надъхан. „ Не виждам по какъв начин изкуственият разсъдък може да ни помогне да произвеждаме коли в скоро време “, сподели той и добави: „ В този миг... няма смисъл никой от нас да работи в тази тенденция “.

По-рано тази седмица Мъск като че ли удостовери посредством „ Туитър “ информацията, че набира екип от експерти по изкуствен интелект, който да сътвори съперник на текстовия чатбот „ ЧатДжиПиТи “ на „ ОупънЕйАй “, подсилен от „ Майкрософт “, както и на сходни системи, които се създават от „ Google “ на „ Алфабет “, „ Мета Платформс “ и от други огромни софтуерни платформи. През декември предходната година той написа в „ Туитър “, че „ ЧатДжиПиТи “, текстови чатбот, създаден от „ ОупънЕйАй “, който може да изготвя прозаичност, лирика или даже компютърни кодове по команда, е „ плашещо добър - не сме надалеч от рисково мощен изкуствен интелект “.

Предприемачът й ускори тези опасения пред аудиторията от анализатори на „ Тесла “: „ Малко съм обезпокоен по отношение на нещата, свързани с изкуствения разсъдък “, сподели Мъск от сцената, където до него бяха 16 от шефовете на „ Тесла “, в това число ръководителят на „ Автопилот “. „ Нуждаем се от някакъв тип регулаторен орган или институция, които да управляват развиването на изкуствения разсъдък “, сподели Мъск и добави: „ Трябва да бъдем сигурни, че това ще е в полза на обществото. Новата технология е много рискова. Опасявам се, че може би съм съдействал персонално за ускоряването на тези процеси “.

Усилията на „ Тесла “ да даде опция на колите си да се движат сами безвредно е „ явно потребен “ изкуствен интелект, сподели Мъск и добави: „ Не знам. „ Тесла “ прави положителни неща в региона на изкуствения разсъдък “. Тук Мъск направи пауза, след което въздъхна: „ Това ме стресира. Не знам какво да кажа “.
 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР